jom klik iklan menarik..

MENERIMA TEMPAHAN KEK & KUIH MUIH AREA KG BULOH, JERTIH, KG ANAK IKAN,JABI, BUKIT PELONG, PAK KANCIL, BUKIT PEPARI, SAUJANA DLL (SETIU/BESUT)

CALL : 011 29414190(AYU)


TEMPAHAN MESTI DIBUAT AWAL SEKURANG2 NYA 3 HARI SEBELUM BAGI KEK SIMPLE ..



^klik sini utk lihat album kek





Selasa, 10 Julai 2012

KEK SYIFON HOKKAIDO

salam semua, malam ni nak masukkan resepi kek syifon hokkaido..dah lama buat sebenarnya... tapi baru nak masukkan.. kalini xde gambar step by step.. kalau buat lg next time, 6t saya snap pic nya.. keknya sangat lembut, saya makan mcm tu je.. biasanya ada yg letak krim kastard sikit kat atas kek tu... ..kebetulan xde susu cair masa tu, itu yg x buat krim kastard...mesti sedap makan dgn krim kastard kan... sbb bila saya makan macam tu je, kureng sikit kesedapannya tu..









RESEPI : HOKKAIDO SYIFON CUPCAKE
SUMBER : KAWAN FB


4 biji kuning telur
70gm gula
1st esen vanilla
80ml susu segar
60ml minyak
135gm tepung gandum
4gm baking powder
6biji putih telur
50gm gula

-putar dulu putih telur dgn gula yg 50gm tu sampai kental..ketepikan
-pastu, dlm bekas lain, masukkan kuning telur dan gula, putar hgga bertukar warna
-masukkan esen vanilla
-masukkan susu, diikuti dgn minyak, pukul dgn whisk hgga sebati
-masuk baking powder dan tepung gandum, pukul sebati...
-last, masukkan putih telur yg diputar td tu, masukkan 1/3 dulu, kaup balikkan dengan sudip je.. masukkan lg selebihnya..
-isi adunan tu dlm papercup hingga 3/4 penuh
-bakar suhu 180'c selama 20-25minit...


SELAMAT MENCUBA...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...